DE PASSIES VAN TOULOUSE DE LAUTREC
CASTELMARY • Een actieve cursusweek voor hobby-koks en hobby-tekenaars/schilders in de streek waar hij zijn jeugd doorbracht.
lezingen, workshops, en museumbezoek.
Zijn jeugd, zijn werk, zijn cuisine.
Lezingen, workshops, museumbezoek
schilderen en smullen., kijken en koken, luisteren en lekkerbekken

In de week van 8 juni tot 15 juni ben je van harte welkom in Frankrijk op “Le Clapas” in de Aveyron

“Le Clapas” ligt in de Segala; de streek, waar Henri Toulouse Lautrec opgroeide. Hier werd hij geboren, bracht hij zijn jeugd door en ontwikkelde hij zijn kunstenaarschap.

Op Le Clapas organiseren we een week waarin je kennis maakt met het leven, de kunst en de gastronomie van Henri de Toulouse Lautrec Je krijgt achtergrond informatie, je bezoekt musea en je gaat zelf aan de slag. Als schilder/tekenaar of als kok, geïnspireerd door het werk en de recepten van deze wereldberoemde kunstenaar.

“Kunstenaar én gastronoom Henri Marie Raymond de Toulouse- Lautrec werd in Albi geboren als aristocratische zoon van Alphonse de Toulouse- Lautrec- Monfa en Adèle-Marquette Tapié de Céleyran. Een groot deel van zijn jonge jaren bracht hij door op het eeuwenoude familiekasteel Château du Bosc.
Kunsthistoricus Diana Kostman en boekhistoricus IJsbrand van Dijk nemen je in enkele lezingen mee naar de vormende jaren van Henri in de buurt van Albi, de rivier de Tarn en Camjac en zijn latere succesvolle jaren in het bruisende uitgaansleven van Parijs. IJsbrand zal daarbij ook ingaan op de geschiedenis van de Franse gastronomie en de bijzondere plaats van Toulouse-Lautrec hierin.”
Kunstenares en kok Agata Serafin begeleidt je bij het maken van tekeningen, schilderijen en gerechten, geïnspireerd op het werk en het kookboek van Toulouse Lautrec.
En natuurlijk bezoeken we het museum Henri de Toulouse Lautrec in Albi (‘s werelds grootste verzameling van zijn werken) en het chateau, dat nog bol staat van tekeningen en spullen uit zijn jeugd.

Kosten:
De cursusweek kost € 265,— per deelnemer
Dit bedrag is inclusief lezingen, workshops (materiaal en ingrediënten inbegrepen) het bezoek aan de musea en de maaltijden die onderdeel van het programma zijn.
De reis- en verblijfkosten zitten niet bij deze prijs inbegrepen.

Verblijf (prijs van zaterdag tot zaterdag; 7 nachten)
Er zijn verschillende verblijfsmogelijkheden op Le Clapas, variërend van een kamer in gite of chalet dan wel in een van de lodgetenten tot kamperen met eigen kampeermiddel.
vanaf 80 euro per week inclusief ontbijt
mail ons
0033.782611457
Camping Le Clapas
12800 Castelmary, Frankrijk
breng me hierheen