KERAMIEK WORKSHOPS IN GAMBIA
8-15
feb
2017
CultinationaL organiseert in 2017 een keramiekworkshop o.l.v. Marijke van Halen in het zeer landelijk gelegen Kartong, de zuidelijkste plaats van Gambia, West Afrika.

De art & eco accommodatie Lemonfish geeft ruime gelegenheid voor de keramiekworkshop en biedt daarnaast een fijn comfort, eenvoudige Afrikaanse maaltijden en prachtige excursies aan.

Prijs is inclusief reis, workshop en materiaal, verblijf (half pension) en exclusief excursies en lunch en bij late boeking: meerprijs ticket.

Een nieuwe ontdekkingstocht is het werken met papierklei. Laat verrassingen ontstaan onder de tropische zon door zelf de papierklei te maken en de mogelijkheden van dit materiaal te ontdekken. In de hete zon kunnen de werkstukken snel drogen, zodat verder werken en experimenteren, met die mogelijkheden die dit materiaal te bieden heeft, meteen vorm krijgt. Het wordt spelen en zo dus nieuwe vormen laten ontstaan. Er wordt geen glazuur gebruikt, maar met slib kan kleur worden aangebracht.

Marijke van Halen is als beeldend kunstenaar gevormd op de kunstacademie van Arnhem in tekenen, schilderen, etsen en lithografie. Zo’n 15 jaar geleden ontdekte ze dat in klei alle materialen samen kwamen. Ze heeft verschillende cursussen en workshops gevolgd en door te gaan experimenteren met papierklei zijn de vormen kwetsbaarder geworden, organischer en veelal geínspireerd door de natuur.